Het promoten en het in de markt zetten van jouw bedrijf is in veel gevallen onderdeel van ondernemen. Je uit jezelf mogelijk al in de vorm van tekst, postermateriaal en fotografie. Maar heb je al eens gedacht aan video als marketingtool?

 

Belangrijke marketingtool

In 2021 gaf 86% van de bedrijven aan video als marketingtool te zien. Daarnaast heeft recent onderzoek aangetoond dat 84% van de consumenten door video overgehaald wordt een product of dienst aan te schaffen na het zien van een video hierover (2022, Marketingfacts.nl). Platformen als TikTok, die enkel op video draaien, zijn binnen korte tijd enorm gegroeid. In januari 2022 hebben drie miljoen Nederlanders TikTok gedownload (OneMedia, 2022). Ook zaten er in 2022 ongeveer 25 miljoen bedrijven op Instagram, waar de video’s op Instagram Reels een groot deel van uitmaken (2022, Frank Watching).


Soorten video’s

Ben jij sportschool eigenaar? Zit je in de bouw? Of misschien heb je een eigen kapperszaak? Per branche zijn er veel verschillende mogelijkheden om video als promotie in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een korte, snelle edit van jouw personal training praktijk. Wellicht wil je elk maand jouw mooiste bouwproject laten filmen en delen op social media? Weer een ander type film is een kapper met personeelstekorten die op camera vertelt welke vacatures er open staan. Hieronder een greep uit het type video’s die je kunt inzetten:

  • Bedrijfsfilms: Kort, snappy en brengt puur sfeer naar boven
  • Vacaturevideo’s: Welke rol vervul jij als werknemer? En waarom is deze zaak zo gezellig?
  • Productvideo’s: Van waterdichte jassen promoten tot aan een website met unieke sierraden. Show, don’t tell!
  • Uitlegvideo’s: Bespaar een hoop belletjes naar de klantenservice en leg ik dertig seconden uit hoe jouw verkochte product gebruikt dienen te worden
  • Social media content: Zomerseizoen in de horeca in aantocht? Plan een draaidag in waarbij we achter elkaar content opnemen. Van bakken en braden in de keuken tot uitserveren. Plan vervolgens jouw social media filmpjes in, zodat je tijdens drukke periodes automatisch blijft posten op social media

Digitaal visitekaartje

Je merkt dus dat een film breed inzetbaar is. Een waardevol gevolg is dat je jezelf laat zien richting je klant. Men ziet het gezicht achter de webshop. Of de inrichting van een winkel, nog voordat ze er zelf zijn geweest. Video’s werken uitnodigend, geven een open en transparant beeld en nemen je mee in een verhaal met een sterke kernboodschap.

Nog een aantal voorbeelden. Verkoop jij veganistische producten? Je kunt hiervoor een tekst schrijven, maar je kunt dit ook aankondigen in een mooie video van een minuut. Ben jij lifestyle coach? Laat dan jouw persoonlijkheid en voorkomen meteen duidelijk maken in een video op je website – zodat de drempel tot een eerste afspraak met jou lager ligt. Naar buiten treden en een digitaal visitekaartje afleveren is goud waard!

Meedenken

Zelf begrijp ik als geen ander dat jij je eigen expertise hebt en daar dolgraag mee bezig bent. Marketing en promotie in de vorm van video content heb je vast niet altijd even veel zin in of tijd voor. Geef het daarom uit handen! Laat een videograaf nadenken over concepten, strategieën en hoe jij jezelf het beste in de markt zet.

Ik help je daar graag bij! Neem geheel vrijblijvend contact met mij op zodat we iets voor elkaar kunnen betekenen. Tot snel!

Bronnen:
Kerkhofs, S. 2022, 24 oktober. ‘8 socialmedia-trends die 2023 gaan & blijven domineren’. Geraadpleegd op 9 november 2022, van https://www.frankwatching.com/archive/2022/10/24/social-media-trends-2023/

Van Hulten, E. 2022, 22 maart. ‘Het belang van video in je online marketingstrategie’. Geraadpleegd op 9 november 2022, van https://www.marketingfacts.nl/berichten/het-belang-van-video-in-je-online-marketingstrategie/

One Media. 2022, 31 mei. ‘Wat is TikTok?’ Geraadpleegd op 9 november 2022, van https://onemedia.nl/wat-is-tiktok/